Google Ads Hangi Teklif Stratejisini Seçmelisiniz?
Yeni bir Google Ads kampanyası oluşturacaksınız kafanızda anahtar kelimeler, reklam metinleri birçok şeyi belirlediniz. Peki ya hangi teklif stratejisini seçmelisiniz? Manuel TBM mi? Tıklama sayısını en üst düzeye çıkarma mı? Dönüşüm sayısını en üst düzeye çıkarma mı?...
Öncelikle hangi teklif stratejisinin ne işe yaradığını bilmeniz gerekiyor.
Manuel TBM: Bu stratejiyi seçtiğinizde istediğiniz anahtar kelimenin TBM (tıklama başı maliyet)'ini arttırabilir ya da düşürebilirsiniz. Bu stratejiyi kampanyanızı düzenli takip edebilecek kadar vaktiniz varsa, her kelimeye özel TBM (tıklama başı maliyet) vermek istiyorsanız seçebilirsiniz.
Tıklama Sayısını En Üst Düzeye Çıkar: Bu stratejide günlük bütçeniz ölçüsünde olabildiğince çok tıklama almanız için teklifleriniz otomatik olarak sistem tarafından verilir. Bu teklif stratejisinde maksimum teklif sınırı belirleyebilirsiniz. Bu stratejiyi en kârlı anahtar kelimelerin veya yerleşimlerin hangileri olduğundan emin değilseniz ya da Manuel TBM tekliflerini yönetmeye ayıracak vaktiniz yoksa seçebilirsiniz.
Dönüşüm Sayısını En Üst Düzeye Çıkarma: Bu stratejiyi günlük bütçeniz ölçüsünde olabildiğince çok dönüşümü elde etmek için seçebilirsiniz. Bu stratejiyi seçmeden önce sizin için dönüşüm olarak hangi işlemin yapılması gerektiğini belirlemeli (satın alma, telefon etme, form doldurma, sayfa görüntüleme vb.) sonrasında dönüşümleri saymak için ilgili kodları sitenize eklemelisiniz. Kampanyanızı bir süre "Manuel TBM" ya da " Tıklama Sayısını En Üst Düzeye Çıkar" gibi bir strateji ile yayınlayın. Yeteri kadar dönüşüm verisi (en az 15 gün ve 20 dönüşüm) elde ettikten sonra bu stratejiyi seçebilirsiniz.
Dönüşüm Değerini En Üst Düzeye Çıkar: Bu stratejiyi günlük bütçeniz ölçüsünde dönüşüm değerini olabildiğince üst düzeyde tutmak için seçebilirsiniz. Bu stratejiyi dönüşümleri doğru bir şekilde (her dönüşüm işlemi için dönüşüm değerlerini alabilmek için sitenize eklediğiniz dönüşüm izleme etiketine "google_conversion_value" değişkenini tanımlamalısınız) yeteri kadar veri olana (en az 15 gün ve 20 dönüşüm) kadar saydıktan sonra seçmenizi tavsiye ederiz.
Hedef Gösterim Payı: Bu stratejide reklamlarınızın Google arama sonuç sayfasında, sayfanın mutlak üst kısmında (1.sıra), sayfanın üst kısmında (ilk 4 reklam alanı) veya Google arama sonuçlarının ilk sayfasındaki herhangi bir yerde göstermek amacıyla seçebilirsiniz. Gösterim payı (arama sonuçlarında ne sıklıkla gösterileceği) ve maksimum TBM ile sınırlama yapabilirsiniz. Bu stratejiyi arama sonuçlarında ki reklam sıralaması sizin için çok önemliyse tercih edebilirsiniz.
Hedef EBM: Bu stratejide belirlediğiniz işlem (edinme) başına maliyet (EBM) hedefiyle mümkün olduğunca fazla dönüşüm elde etmek için seçebilirsiniz. Bu stratejide Hedef EBM olarak belirlediğiniz değer ölçüsünde teklifleriniz otomatik olarak sistem tarafından verilir. Bu stratejiyi dönüşümleri doğru bir şekilde yeteri kadar veri olana (en az 15 gün ve 20 dönüşüm) kadar saydıktan sonra seçmenizi tavsiye ederiz.
Hedef ROAS (Reklam Harcamalarından Elde Edilen Gelir): Bu stratejiyi belirlediğiniz reklam harcamalarından elde etmek istediğiniz gelir (ROAS) hedefi çerçevesinde mümkün olduğunca fazla sayıda dönüşüm değeri elde etmek için tercih edebilirsiniz. Burada belirleyeceğiniz Hedef ROAS değeri, reklamlara harcadığınız her lira için elde etmek istediğiniz ortalama dönüşüm değerine göre belirlemelisiniz. Örneğin, hedefiniz reklamlara harcadığınız her 1 TL için satışlarda ortalama 5 TL kazanmak ise bu durumda hedef ROAS %500 olur.
Google reklam hesabınızın uzman ekibimiz tarafından yönetimi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Geri dön